Wie zijn wij?  
   
1

Stichting Zikomo heeft vier bestuursleden, waarvan drie vanaf de oprichting in november 2003 bij de stichting betrokken zijn. Dit zijn: Geeske Ruitenberg, Gerrit Schuijtemaker, Gré Singer en Angela Reus.

Geeske Ruitenberg (voorzitter) is in de zomer van 2001 naar Malawi gereisd en heeft daar een half jaar ontwikkelingswerk gedaan. Zo is het contact met de zusters in Malawi ontstaan. Nadien is zij voor vakantie, maar natuurlijk ook om te kijken hoe het met de zusters, andere bewoners en de projecten van Zikomo gaat, naar Malawi teruggekeerd. Geeske is getrouwd, heeft drie kinderen en werkt als universitair docent bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Gré Singer (penningmeester) is niet meer werkzaam vanwege haar pensioengerechtigde leeftijd. Zij heeft aan de wieg gestaan van Zikomo. Gré wil met haar schuldgevoel ten aanzien van haar "arme" medemens, dat vooral de kop opsteekt rond de feestdagen daadwerkelijk iets doen. Haar motto:  "Als je niets doet dan weet je zeker dat de ander niets krijgt".
Gerrit en Nel Schuijtemaker hebben 3 jaar ontwikkelingswerk verricht in Zambia en 4 jaar in Swaziland en willen graag bijdragen aan een verdere ontwikkeling van Malawi. Angela Reus heeft in 2009 twee maanden in Malawi ontwikkelingswerk gedaan, in het ziekenhuis in Bangula. Ze werkt nu in Lelystad als praktijkverpleegkundige in een huisartsenpraktijk. In Malawi heeft Angela ervaren dat de mensen in slechte omstandigheden leven en ze wil via stichting zikomo hulp blijven bieden aan de arme bevolking.

 

zikomo logo
Kerkebuurt 137, 1647 MD Berkhout, stichtingzikomo@hotmail.com
Rekeningnummer (IBAN) NL35 RABO 0344 2338 98, Kvk nr.:37.10.93.89