Kerstmis 2005

Ook dit jaar vraagt Stichting Zikomo aandacht voor Malawi.
Na alle berichtgeving over rampen, zoals de Tsunami in Azië en recenter de aardbeving in Pakistan, zit u waarschijnlijk niet te wachten op informatie over nog een ramp.

Toch willen wij u op de hoogte stellen van een humanitaire ramp die zich op dit moment nog vrijwel stilletjes aan het voltrekken is.

Stichting Zikomo doorbreekt die stilte!

Afgelopen voorjaar werd Malawi getroffen door de ergste droogte in tien jaar. Dit had een desastreus effect op de oogst van maïs, aardnoten, rijst en bonen.
In Malawi dreigen bijna vijf miljoen mensen te verhongeren.
Manden en zakken, zoals op de voorkant van deze kaart, zijn nu onvoldoende of zelfs niet gevuld.
Voedsel kunnen wij vanuit Nederland niet versturen. Middelen om voedsel te kopen wel.

Doorbreekt u met ons de stilte?

Een druppel op een gloeiende plaat?
Misschien wel, maar ieder mensenleven is er één.
Wellicht kunt u, door bijvoorbeeld geen of minder kerstkaarten te versturen, een bedrag besparen dat in Malawi aan voedsel kan worden besteed? Helpt u mee?

Honger zou anno 2005 toch niet nodig hoeven zijn?!

Zikomo (bedankt)!